Groeneloperpaden

Hoe werkt de co-creatie bij een Groene Loperpad?

Woon je aan een Groene Loperpad? 

Zie je de groene voetstappen voor je deur? Als het goed is heb je dan ook een flyer in de brievenbus ontvangen. En daarom ben je natuurlijk benieuwd wat er gaat gebeuren!

De voetstappen zijn gespoten met krijtverf. De afdruk verdwijnt na enkele regenbuien. Als we de route definitief maken, zullen we de bewegwijzering in overleg met de gemeente netjes opnemen in het straatmeubilair. Maar voordat het zover is willen we weten of je enthousiast bent om van deze wandelroute de groenste route door de stad te maken. Samen met de aanwonenden onderzoeken we hoe we de route nog groener, veiliger en schoner kunnen maken.

Geef hem door!

We verspreiden een aantal koektrommels (per ongeveer 30 woningen 1 koektrommel) langs de route, met daarin een aantal invulstrookjes. Deze koektrommels gaan in ongeveer een maand langs het hele Groene Loperpad van deur tot deur. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen hem ontvangen, hun wensen opschrijven op de invulstrookjes en de trommel vervolgens weer doorgeven aan de buurman of buurvrouw.

Zo werkt het

  1. Je hebt de trommel van je buurman of buurvrouw ontvangen.
  2. Je beantwoordt de vragen op een van de lege invulstrookjes.
  3. In de trommel zit een routekaart. Je vinkt je huisnummer af en bekijkt welk nummer na jou komt.
  4. Niet verplicht, maar wel leuk: je stopt iets lekkers in de koektrommel voor je buren...
  5. Je geeft de koektrommel, met de ingevulde strookjes, binnen 24 uur (hoe eerder hoe liever) weer door aan de volgende buurman of buurvrouw. Komt hij/zij niet thuis binnen de tijd,  sla dan een huis over. Zijn er al een aantal huizen overgeslagen, dan kun je evt. bekijken of die buren nu wel thuis zijn.
  6. Ook niet verplicht, maar wel leuk: Maak een praatje met je buurvrouw of buurman en een korte toelichting over hoe de trommel werkt.  Of verwijs naar de spelregels in de deksel van de trommel.
  7. Ben je de laatste van de route, lever deze trommel dan in bij het inleveradres, zie routekaart of neem contact op met info@devergroeningvanutrecht.nl om de trommel op te laten halen.

En zo gaan we verder

In de volgende maanden analyseren we alle informatie en koppelen het z.s.m. aan iedereen (die zijn contactgegevens heeft opgeschreven) terug. We nemen contact op met de enthousiaste aanwonenden en overleggen aan de hand van de ingediende ideeën hoe we (met ondersteuning van de gemeente) samen de route nog groener, veiliger en schoner kunnen maken.